Pieter Pluijmen

Pieter Pluijmen

Van 1981 en 1987 heb ik THK gestudeerd in Utrecht. In die tijd werd er nog niet echt goed gewerkt met composietmaterialen, die kwamen toen pas een beetje uit de proeflaboratoria. Als je niet tevreden was met je tanden, was de enige geaccepteerde behandeling het vervaardigen van kronen. Daarvoor moest wel veel tandweefsel worden opgeofferd, wat eigenlijk niet de bedoeling moet zijn.

Toen de composieten op een volwaardige niveau uitontwikkeld raakten kwam er langzamerhand een kentering in de behandelmethodieken. Waar eerst alleen een kroon gemaakt kan worden met bijbehorende hoge kosten, daar kan nu ineens voor een veel betaalbaardere optie gekozen worden. Om een boventand met kronen met kronen mooi op te knappen ben je wel meer dan dan 3000 euro kwijt en een hoop tandweefsel.

In mijn praktijk kan ik heden ten dag met composiet uw gebit waarin lelijke vullingen zitten, waarbij de tanden niet mooi recht staan omdat er nooit een beugel in uw mond heeft gezeten binnen twee uur voor een bedrag van rond de 900 euro voor een recht gebit, qua kleur passend bij de rest van uw gebit realiseren. Ook als er spleetjes tussen de tanden zitten , of de tanden zijn afgesleten door knarsen of door agressief voedsel of bijvoorbeeld citrusdranken. Al deze gevallen kunnen heel vaak met composiet hersteld worden.

Er blijken heel veel patiënten al heel lang niet tevreden te zijn met hun tanden; ze lachen met de hand voor de mond uit schaamte. Door het verbeteren van de esthetiek raken velen hun frustratie door hun gebit kwijt. Men gaat zich zelfverzekerder voelen en vaak gaat men de mond in totaal ook beter onderhouden; men heeft zicht op behoud van het gebit gekregen.

Angst voor zo’n behandeling is echt niet nodig, er wordt heel voorzichtig verdoofd en als de patiënt even rechtop wil zitten dan is dat natuurlijk ook geen probleem. Wat ik doe wordt gedeclareerd als vullingen en er is recht op vergoeding door de zorgverzekeraar voor zover het verzekerde bedrag per jaar reikt.

Als u interesse heeft voor zo’n behandeling ter verfraaiing van uw gebit dan zal er altijd eerst een consult zijn, waarvoor een geringe vergoeding gevraagd zal worden. We bespreken in dat consult, uw wensen en verwachtingen en kijken of die realiseerbaar zijn.

Voor aanpassingen van zes voortanden neem ik 1 uur en 3 kwartier behandeltijd. We zullen gaan voor een natuurlijk effect, en vooral de tanden niet te opzichtig wit maken, zoals er wel bekende Nederlandse zangers rondlopen. Dat alles zal plaatsvinden in een ontspannen sfeer waar de lach een belangrijke partner in de behandeling moet zijn. U zult u op uw gemak voelen en tevreden zijn met het eind resultaat.

Pieter Pluijmen Tandarts
Durf weer te lachen!

Contact

Voor een behandelplan-gesprek en prijsopgave kunt u contact opnemen met mij op één van onderstaande adressen, dit kan via telefoon of e-mail:

De Tandartsengroepspraktijk Dental Clinics Zaltbommel
Wielkamp 3 | Tel. 0418 - 514 116
E-mail: info@pieterpluymen.nl

Tandartsenpraktijk Ivoren Toren Hilversum
Medisch Centrum Dudokpark
Hoge Naarderweg 3b | Tel. 035 - 624 52 96
E-mail: info@pieterpluymen.nl